hlavička webu

Robot pro příští generace

Nezávislý test DLG nedávno potvrdil vynikající efektivitu využití zdrojů robota DairyRobot R9500 v provedení dvou dojicích míst.

Kromě nezávislého testování společností DLG GEA podtrhuje svůj přístup maximální transparentnosti nově zavedenou ekoznačkou „Add Better“. Tímto označením GEA vyzdvihuje všechna řešení – od průmyslových strojů a procesů až po digitální řešení a celé závody, která ve srovnání s jejich předchůdci vykazují výrazně zlepšenou efektivitu zdrojů.

Základní proces hodnocení – od sběru dat po výpočty a dokumentaci – odpovídá normě ISO. Byl ověřen TÜV Rheinland, jedním z předních světových poskytovatelů testovacích služeb. Závěrečné hodnocení globálním výkonným výborem GEA zajišťuje, že nárůst efektivity je dostatečně významný, aby si zasloužil označení Add Better. Proces je navržen tak, aby zákazníkům GEA zaručoval maximální transparentnost. GEA DairyRobot R9500je jedním z prvních systémů, které byly ověřeny na základě úspory energie a oceněny štítkem Add Better. Společnost bude nadále rozšiřovat své portfolio Add Better o nová řešení.

 

Optimalizace provozu

Dojicí robot DairyRobot R9500 je navržen tak, aby zlepšil proces dojení krav a zároveň šetřil energie i vodu.

V provedeném testu byl testován víceboxový systém se dvěma roboty s velmi dobrými výsledky. Ve srovnání s předchozími testovacími modely prokázal DLG snížení spotřeby energie až o 29 %, přičemž spotřeba vody klesla až o 18 %. Tyto úspory lze přičíst vlastnostem systému. Relativní úspora se zvyšuje s každým dalším boxem připojeným k napájecí jednotce – a do systému GEA lze integrovat až čtyři boxy. Při extrapolaci na 100 litrů mléka v cisterně spotřebují dojící roboty v optimálním provozním scénáři pouze 1,1 kWh elektřiny. Pokud jde o spotřebu energie, je GEA DairyRobot R9500 v systému s více boxy nejekonomičtější automatizovaný systém dojení testovaný DLG. Na základě testu multiboxového systému se dvěma roboty byl podle DLG „optimalizovaný provoz“ se 170 dojeními, 1836 l mléka za den, třemi hlavními oplachy, jedním lokálním oplachem a rekuperací tepla. Nová konfigurace master-secondary nyní posouvá úspory do nových výšin. V tomto nastavení hlavní robot řídí ostatní propojené systémy. Umožňuje připojení až osmi boxů k hlavnímu mléčnému potrubí a až 16 boxů k jedné chladící nádrži. Navíc, když je energie pro ohřev vody získávána například ze systému rekuperace tepla nebo z farmářského kotle na dřevní štěpku, jsou úspory ještě větší. Skutečné roční úspory se však budou lišit v závislosti na konkrétních podmínkách farmy a místě.

Dojicí robot DairyRobot R9500 je navržen tak, aby zlepšil proces dojení krav a zároveň šetřil energie i vodu
GEA DairyRobot R9500je jedním z prvních systémů, které byly ověřeny na základě úspory energie a oceněny štítkem Add Better
Vysoký výkon dojícího robota je dosažen v kombinaci se zjednodušenou údržbou a možností nepřetržitého provozu s minimální spotřebou spotřebního materiálu a energie
uvodni foto
Inovativní systém k propagaci rostlin
Společnost Klasmann Deilmann se svým produktem Growcoon® reflektuje celosvětovou tendenci směřování k...
JD5
HarvestLab 3000 v různých operacích
Kvalitní píce je pro každou živočišnou farmu nezbytná a jen s ní je možné k dosáhnout vysokých výnosů...
Výběr z příspěvků