Půdní mikrogel ESCUBE pomáhá rostlinám lépe hospodařit s vodou a živinami z půdy

Multifunkční 100 % biodegradovatelné přípravky zvyšují vitalitu rostlin i za sucha a zároveň pozitivně ovlivňují kvalitu půdy. ESCUBE obsahuje unikátní hydroabsorbční mikrogel, který pomáhá udržovat vodu v půdě a omezuje vyplavování živin. Zároveň vyživuje rostliny a stimuluje jejich růst. Díky těmto jedinečným vlastnostem získalo ESCUBE ocenění v soutěži GRAND PRIX na prestižním veletrhu TECHAGRO.

Rostlinná výživa ESCUBE je výsledkem několikaleté vědecké práce, vývoje výrobní technologie i aplikačních testů, na kterých se pod vedením týmu SCITEG podíleli špičkoví vědci i praktici na výživu rostlin z České republiky, ale i zahraničí. Escube obsahuje unikátní hydroabsorbční mikrogel, který pomáhá udržovat srážkovou vodu v půdě, omezuje výpar a snižuje povrchový odtok a omezuje vyplavování živin. Zároveň rostliny vyživuje a stimuluje jejich růst, zlepšuje klíčivost a zesiluje kořenový systém.

Půdní bio prostředek budoucnosti

Technologie ESCUBE vznikla s cílem reagovat na postupující změny klimatu, které se u nás projevily zejména v podobě sucha, snižující se kvality půdy, snahy o nepotravinové využití zemědělské produkce a rostoucí poptávky po kvalitních potravinách. Jedná se o ryze přírodní produkt se schopností zadržovat vodu v půdě a postupně ji spolu s živinami uvolňovat do kořenového systému rostlin. ESCUBE pomáhá rostlinám efektivně využívat vodu a živiny, aniž by v půdě zanechával nežádoucí látky. Díky tomu může být využit i v chráněných krajinných oblastech a v ekologickém zemědělství.

Zlepšení půdy a hospodaření s vodou

Produkty ESCUBE nepůsobí pozitivně jen na samotné rostliny, ale také na samotou půdu a přispívají k lepšímu hospodaření s vodou. ESCUBE zlepšuje schopnosti půdy pasivně zadržovat vodu a aktivně omezovat její vypařování a povrchový odtok, to snižuje množství nutné závlahy až o 50 %. Díky jedinečné technologii podporuje také regeneraci poškozené půdy a omezuje negativní efekty přehnojování. Patentované prostředky Escube jsou výsledkem vědecké práce, vývoje výrobní technologie i aplikačních testů, na kterých se pod vedením týmu SCITEG, a. s., podíleli špičkoví vědci i praktici na výživu rostlin z ČR (Agronomická fakulta Mendelovy univerzity v Brně) a odborníci na management vody v půdě z Water for Food Institute (USA). Přípravky ESCUBE v řadě Pro jsou určeny pro profesionální produkci zemědělských plodin.

Zpracováno podle materiálů firmy Escube.

 

pasou se
Světlá budoucnost pro pastvu slepic
Pastva drůbeže je udržitelná zemědělská technika, která se týká chovu nosnic, masných kuřat, perliček...
Po několika suchých sezónách se manželé začali více věnovat také zadržování vody v krajině, a to jak pomocí obnovy stávajících vodních nádrží, tak budováním nových
Mimořádný přístup ke krajině
V širokém údolí mezi vrchy Brd a Středočeskou pahorkatinou v okrese Příbram leží na Lhoteckém potoce...
Výběr z příspěvků