hlavička webu

Tiché a bezemisní manipulátory úspěšně vstoupily na trh

Faresin Industries je tradiční italský výrobce manipulátorů a krmných vozů. Společnost má dlouhou historii již od roku 1973. Výhradním importérem manipulátorů značky Faresin do České republiky je společnost P & L, spol. s r.o. Zemědělcům může nabídnout nejen stroje s klasickým pohonem, ale také jeden manipulátor zcela unikátní. Díky elektrickému pohonu se Faresin Full Electric dokáže prosadit i ve zcela specifických prostředích.

Tento stroj vychází z řady 6.26, která je u uživatelů v Evropě velice oblíbená. Představen byl v roce 2018 jako vůbec první plně elektrický teleskopický manipulátor.

Teleskopický manipulátor řady Faresin Full Electric pracuje s nulovými emisemi oxidu uhličitého a dalších výfukových zplodin. Tak je možné používání těchto strojů v uzavřených prostředích, jakými jsou skladiště, logistická střediska nebo zemědělské provozní objekty, k nimž patří provozy živočišné výroby a skleníky. Díky elektrickému pohonu se dosahuje pohodlí nejen pro obsluhu stroje, ale i pro další osoby v objektu, nehledě na vysokou bezpečnost.

Modelová řada elektrických teleskopických manipulátorů Faresin Full Electric začíná kompaktním modelem s označením 6.26 s maximální nosností 2600 kilogramů a maximální výškou zdvihu 5,9 metrů. Zvedat břemena do větších výšek je pak možné s modely větší řady 14.42, 17.40 a 17.45. Tyto manipulátory mají maximální nosnost od 4200 do 4500 kg a maximální výšku zdvihu 13,6 až 16,4 m. Díky mimořádnému výkonu nejsou provozní vlastnosti nových velkých strojů řady Full Electric v žádném ohledu horší než obdobné vlastnosti verzí, vybavených spalovacím motorem.

Ústřední součástí je lithium-iontový akumulátor s kapacitou 45 kW/h, který pracuje s vysokým napětím 435 V a který napájí dva elektrické motory, z nichž jeden má výkon 51 kW a je určen pro pohon převodovky a druhý, s výkonem 23 kW, je určen pro pracovní funkce stroje.

Výhradní importér, společnost P & L, se může pochlubit tím, že první stroj má již svého majitele. Tento stroj byl představen na Výstavních dnech ve Velkém Meziříčí jako novinka pro rok 2023. Další objednávky na sebe nenechaly dlouho čekat a tak v následující měsících budou na farmách zákazníků společnosti tyto tiché, pohodlné a úsporné stroje k vidění stále častěji.

Kompaktní model Faresin Full Electric 6.26 dosahuje na svém rameni maximální nosnosti 2600 kilogramů
Výkon akumulátoru je závislý na tom, jaký pracovní cyklus se obsluha rozhodne využívat
Deutz-Fahr Udržitelný 01
Výrobce motorů si posílil kompetence v oblasti elektropohonů
Výrobce motorů Deutz intenzivně prosazuje svou strategii elektrifikace. Akvizice specialisty na baterie...
tuz 0
Trvale udržitelný chov prasat
Volné ustájení, velká plocha kotce, pevná podlaha, sláma, venkovní výběhy, spokojená zvířata. Tak vypadalo...
Výběr z příspěvků