hlavička webu

Spolupráce při chytrém zemědělství

Firma Amazone spolu s organizací FieldView, platformou společnosti Bayer pro digitální zemědělství, pokračují ve spolupráci s cílem dále podpořit a zjednodušit tzv. »chytré« zemědělských postupů.

Firma Amazone spolu s organizací FieldView, platformou společnosti Bayer pro digitální zemědělství, pokračují ve spolupráci s cílem dále podpořit a zjednodušit tzv. »chytré« zemědělských postupů.

Cílem této spolupráce je zlepšit propojení a vytvořit vazbu mezi pokročilými digitálními nástroji FieldView a přesnými stroji AMAZONE. Zemědělci budou moci využívat digitální snímání všech agronomicky relevantních parametrů, což představuje důležitý milník v digitální transformaci zemědělství.

Jedním z hlavních cílů systému FieldView je poskytnout zemědělcům hlubší a objektivnější pohled na výkonnost jejich plodin a polí. Spolupráce se společností AMAZONE má proto zajistit bezproblémovou integraci a komunikaci mezi stroji AMAZONE a jednotkou FieldView.

Základní kompatibilita například s postřikovači na ochranu plodin a rozmetadly hnojiv AMAZONE existovala již v minulosti. Společně obě společnosti pracovaly například na vylepšení dokumentace pro variabilní dávky hnojiv na základě aplikačních map. Díky tomu mohou rozmetadla hnojiv AMAZONE při jejich zpracování aplikovat rozdílnou dávku na levé a pravé straně. V zařízení od FieldView je nyní díky spolupráci s AMAZONE možný také záznam s dvojnásobnou přesností.

Naposledy se oba partneři zabývali technologií pro secí stroje AMAZONE. Konkrétně šlo o techniku, která může současně aplikovat osivo, hnojivo a další vstupy z různých nádrží. V jedné z příštích verzí aplikace FieldView Cab bude nově vytvořená kompatibilita secích strojů AMAZONE s dalšími značkami. Tento vývoj umožní aplikaci FieldView plně zachytit všechny produkty aplikované během setí a využít je jako základ pro přehled a analýzu.

Kromě bezproblémového zachycování, ukládání a vizualizace důležitých polních dat pomáhá systém FieldView uživatelům dělat lepší rozhodnutí a dosahovat optimálních výsledků pro jejich pozemky. A to od stanovení priorit polí pro průzkum, přes včasné odhalení problémů a sledování zralosti na konci sezóny až po podrobné hodnocení dílčích ploch v rámci celé farmy.

(mak)

Foto archiv AMAZONE

K.U.L.T
K.U.L.T. hubení plevele bez herbicidu
Společnost K.U.L.T. Kress Umweltschonende Landtechnik GmbH se již několik let mění z výrobce specializujícího...
Zvýšení příjmu dusíku u pšenice by mohla pomoci symbiotická fixace Foto David Bouma
Endofytní bakterie pro lepší výživu dusíkem
Nové mořidlo na bakteriální bázi uvedla letošní podzim na trh ve Velké Británii společnost Syngenta....
Výběr z příspěvků