hlavička webu

Inovativní systém k propagaci rostlin

Společnost Klasmann Deilmann se svým produktem Growcoon® reflektuje celosvětovou tendenci směřování k udržitelnosti. Vyvinula systém k propagaci rostlin, který lze využít k pěstování zeleninové sadby, bylinek i okrasných rostlin.

Princip otevřené sítě, ve formě měkkých košíčků, je velmi flexibilní a optimální pro všechny typy metod množení. Osvědčuje se zejména při setí, zakořeňování řízků, roubování a dorůstání mladých rostlin z tkáňových kultur, stejně jako ve vertikálních a hydroponických systémech.

Košíčky jsou navrženy tak, aby seděly do všech běžně užívaných plat. Jejich kónický tvar usnadňuje a zvyšuje přístup kyslíku. Další výhodou je šetrná manipulace. Z plat jdou velmi snadno vyjmout, což urychluje i následné postupy, včetně selekce a expedice. Při manipulaci jsou kořenové baly pevné a nedochází k jejich poškozování. V běžném provozu výrobního procesu nedochází ke znečištění plat nebo kultivačních stolů substrátem. Také v silně zamokřeném prostředí si zachovávají stabilitu a voda v zavlažovacím systému není kontaminována. Growcoon® také usnadňuje zakládání mladých rostlin po převedení do hydroponického systému.

V nabídce je k dispozici škála standardních velikostí, vhodných pro všechna běžně užívaná plata. Kromě základní řady byla vyvinuta i speciální řada určená pro hydroponii. Pro sadbu lze využít všechny v praxi osvědčené substráty nebo nabídku speciální řady substrátů Growcoon®. K plnění výrobce doporučuje dávkovač speciálně vyvinutý pro tento produkt. Dávkovač je umístěn před strojem na plnění plat a automaticky do nich ukládá jednotlivé košíčky. Alternativou je dávkovač pro ruční plnění. Automatický dávkovač je spolehlivě rozmístí podél šířky zásobníku. Lze jej snadno začlenit do linky na plnění zásobníků a dosahuje vysoké kapacity, mezi 10 000 a 50 000 kusů za hodinu.

Otevřená síťová struktura Growcoonu® přispívá k rychlému a bezproblémovému prokořenění substrátu, růst kořenů stimuluje i vyšší obsah kyslíku. Výsledkem je pak silný kořenový bal s bohatým kořenovým vlášením. Díky vlastnostem tohoto produktu lze získat velmi kvalitní výpěstky během kratšího kultivačního cyklu a zajišťuje rovnoměrný růst rostlin.

Košíčky jsou lehké, kompaktně stohovatelné, do balení se vejde velké množství. Manipulace s nimi a jejich doprava jsou mnohem efektivnější. Growcoon® byl schválený i pro pěstování v ekologickém režimu. Je vyroben na bázi biologicky odbouratelných polymerů. Nezanechává žádné škodlivé zbytky a neznečišťuje plodiny škodlivými látkami. Je bezpečný pro rostliny, lidi i životní prostředí. Má SKAL certifikaci a vyhovuje nařízením EU pro organické produkce.

V nabídce Growcoon® je k dispozici škála standardních velikostí pro běžně používaná plata
Rostliny vytvářejí silný kořenový bal s bohatým kořenovým vlášením
K systému Growcoon® je možné zakoupit automatický dávkovač s vysokou kapacitou plnění (foto: Klasmann Deilmann)
Zdravé hlízy bramboru Foto David Bouma
Nigérie úspěšně pracuje na zavedení rezistentních brambor
V Nigérii úspěšně pracují na GM bramborách s odolností proti plísni bramboru, která tam patří mezi klíčové...
DJI_Air2S
Cílená aplikace pesticidů
Cílená aplikace pesticidů je jednou z oblastí, na kterou se zaměřuje takzvané precizní zemědělství. S pomocí...
Výběr z příspěvků