hlavička webu

Ještě přesnější navádění

Meziřádkové mechanické plečky Lemken Steketee EC-Weeder dokážou díky moderním kamerovým systémům velmi přesně a účinně likvidovat plevele. Nové funkce zlepšují ovládání a tím i detekci řádků u strojů řízených dvěma kamerami.

Pokud je mechanická plečka Steketee EC-Weeder naváděna pomocí kamery, je vybavena systémem umělé inteligence pro rozpoznávání plevele v reálném čase Steketee IC-Light, jehož součástí je kromě kamery (kamer) příslušný ovládací terminál, software a nezbytný posuvný rám. Každá kamera snímá plochu jednoho až pěti řádků.

Lemken nyní u těchto pleček vybavených dvěma kamerami představil nový režim Combi Cam, využívající překrývající se obraz z obou kamer. Výsledkem je, že systém pracuje s dvojnásobným množstvím vizuálních informací a zajišťuje tak ještě přesnější detekci řádků, což je velkou výhodou zejména u heterogenních, nerovnoměrných porostů. Obsluha už nemusí ručně přepínat mezi dvěma kamerami. Samozřejmě je stále možné vybrat pouze jednu kameru s dobrým výhledem, například pokud je druhá kamera mimo hranici pole.

Alternativně lze prostřednictvím nastavení aktivovat režim AutoSwitch Cam Mode. V tomto režimu je stroj automaticky řízen pomocí kamery, která přijímá nejlepší obraz. Systém se přepne, jakmile kvalita obrazu klesne pod nastavenou hranici. Tím je zajištěno konzistentně přesné vedení řádků.

Funkce Combi Cam a AutoSwitch Cam jsou dostupné i pro stávající plečky Lemken Steketee prostřednictvím aktualizace softwaru.

fve-trn1
Obnovitelné zdroje energie a jejich podpora
Přestože jsou používána stále úspornější elektrická zařízení, celková spotřeba elektrické energie se...
hmyz 01
Se změnami klimatu hmyz stále déle vzdoruje podzimu
Listí na stromech pomalu žloutne, ale sršně asijské vesele dál bzučí, komáři tygrovaní bodali ještě na...
Výběr z příspěvků