hlavička webu

K.U.L.T. hubení plevele bez herbicidu

Společnost K.U.L.T. Kress Umweltschonende Landtechnik GmbH se již několik let mění z výrobce specializujícího se čistě na stroje pro mechanické hubení plevele k firmě nabízející kompletní systémy pro likvidaci plevele. V této oblasti nabízí zajímavá řešení jako je například regulace plevele pomocí laserové technologie Kress.

První řešení, které bylo k vidění na výstavě Agritechnica je čistě mechanické. K.U.L.T. InRow eActuator je snadno integrovatelný nástavec pro mechanické hubení plevele, který splňuje požadavky zemědělství orientovaného na budoucnost. Nástavec s pracovními orgány je poháněn elektricky a díky sběrnicové bráně ScanBus se velmi hodí pro použití v elektrifikovaných poloautonomních a plně autonomních systémech. Inteligentní řízení motoru a sběrnicová brána umožňují vysoce přesnou a spolehlivou práci při likvidaci plevele.

Další novinkou je vysoce přesná laserová technologie společnosti K.U.L.T. Kress, která dokáže regulovat plevel v těsné blízkosti plodiny, aniž by ovlivnila strukturu půdy. Likvidaci plevele je navíc možné provést již ve fázi prvních listů a úspěšně a účinně tak zabránit růstu konkurenčních druhů bez použití chemických látek. Optické senzory nepřetržitě snímají obraz rostlinného porostu a tyto snímky jsou analyzovány pomocí umělé inteligence (AI). Plodina je rozpoznána a odlišena od plevele. Všechny nežádoucí druhy jsou pak s chirurgickou přesností zaměřeny a zničeny pomocí tepla laseru. Tato nová metoda regulace funguje velmi dobře u citlivých a úzce setých plodin, jako je v současnosti například mrkev. Laser navíc pracuje nezávisle na stavu půdy, a lze jej tak použít v širším časovém okně.

Nový systém K.U.L.T.i Scan umožňuje pomocí umělé inteligence regulaci plevelů v pěstování cukrové řepy bez použití ruční práce nebo herbicidů. Srdcem systému je senzor pro detekci rostlin. Snímky z něj vytvořené jsou analyzovány softwarem s umělou inteligencí, který určuje střed rostliny cukrové řepy. Díky těmto informacím mohou řádkovací nože pracovat přesně kolem rostliny a neporušit ji.

InRow eActuator je snadno integrovatelný nástavec pro mechanické hubení plevele, který splňuje požadavky zemědělství orientovaného na budoucnost.
Novinkou je vysoce přesná laserová technologie společnosti K.U.L.T. Kress, která dokáže regulovat plevel v těsné blízkosti plodiny, aniž by ovlivnila strukturu půdy
Nový systém K.U.L.T.i Scan umožňuje pomocí umělé inteligence regulaci plevelů v pěstování cukrové řepy bez použití ruční práce nebo herbicidů
gea 1
Robot pro příští generace
Nezávislý test DLG nedávno potvrdil vynikající efektivitu využití zdrojů robota DairyRobot R9500 v provedení...
1-agrivoltaika
Možnosti agrofotovoltaiky v našem zemědělství
Agrofotovoltaika znamená výrobu elektrické energie fotovoltaickými panely v kombinaci s pěstováním zemědělských...
Výběr z příspěvků