hlavička webu

Silné a odolné rostliny s pomocí biostimulantu

Udržitelnost je v současné době často skloňovaným termínem. Výrobci hledají nové cesty s ohledem na životní prostředí a klimatické změny. Cílem společnosti Veragrow je optimalizovat používání rostlinolékařských produktů v zemědělství nabídkou řady organických hnojiv na bázi vermikompostu z organického odpadu.

Na uplynulém ročníku mezinárodního veletrhu Salon du Végétal oslovila odbornou porotu v rámci prezentace novinek společnost Veragrow  svými biostimulanty ve formě roztoků. Stimulují proces výživy rostlin nezávisle na živinách, které obsahují. Cílem je zlepšit jednu nebo více z následujících charakteristik:

  • Dostupnost omezených živin v půdě,
  • účinnost využití živin,
  • toleranci rostlin k abiotickým procesům,
  • kvalitativní charakteristiky.

Použití těchto biostimulantů je přínosem pro životní prostředí, jelikož nepředstavuje žádné nebezpečí pro člověka, rostliny ani životní prostředí a umožňuje udržovat vysoké výnosy snížením ostatních zemědělských vstupů. Stručně řečeno, jejich aplikace v polních plodinách stimuluje jejich přirozenou vitalitu díky dlouhodobé revitalizaci půd.

Veraleaf je biostimulant, který se používá při aplikaci na list od fáze vzejití až do plného vzrůstu v závislosti na konkrétním záměru a plodinách. Výrobní proces umožňuje extrakci aktivních složek vermikompostu Veragrow v kapalném roztoku. Produkt, doplněný o různé extrakty vybraných rostlin a řas, zlepšuje účinnost asimilace živin a zaručuje optimální hnojení plodin. Jeho metabolické antistresové působení snižuje citlivost ke klimatickým rizikům a hormonální aktivita stimuluje vegetativní růst, což mimo jiné umožňuje rychlejší průchod stadii citlivých na škůdce.

Veraleaf urychluje a posiluje zakořeňování, podporuje asimilaci živin, stimuluje růst rostlin, posiluje vitalitu rostliny vystavené abiotickému stresu a zvyšuje výnosy. Díky inovativnímu výrobnímu procesu a přizpůsobenému balení je produkt stabilizován (mikroorganismy jsou uvedeny do klidového stavu). K narušení této dormance dochází až při finálním použití, kdy se tyto roztoky ředí a stříkají na plodiny.

Řada Veraspid byla speciálně navržena pro aplikaci na semena. Použití tohoto produktu zaručuje rychlé a silné zakořenění pro urychlení vzcházení plodin. Tento biostimulant je dokonalou kombinací dvou přírodních sloučenin s pozoruhodnými vlastnostmi. Produkt obsahuje velkou část vermikompostu a guana, jejichž aktivní složky jsou extrahovány do tekutého roztoku. Je také obohacen o přírodní rostlinné výtažky a výtažky z mořských řas vybraných pro jejich biostimulační vlastnosti.

Žížaly produkují kvalitní vermikompost pro výrobu inovativního biostimulantu foto: Veragrow
Společnost Veragrow vyvinula inovativní metodu vermikompostování nazvanou „kontinuální tok“ foto: Veragrow
Veraleaf zlepšuje účinnost asimilace živin a zaručuje optimální hnojení plodin foto: D. Urešová
KONOpi
Konopí – mnohé využití a vždy udržitelně
Výzkumný ústav živočišné výroby, v. v. i. Praha Uhříněves, Vědecký výbor výživy zvířat Ministerstvo...
IMG_20210619_094142
Pěstují měkké ovoce s péčí řádného hospodáře
Břežany u Českého Brodu jsou sídlem společnosti Berry Servis, s. r. o., specialisty na pěstování měkkého...
Výběr z příspěvků