hlavička webu

Společnost Agreena rozšířila svou platformu pro uhlíkové zemědělství na dva miliony hektarů

Agrotechnologická společnost Agreena oznámila dnes, že její platforma pro ukládání uhlíku do půdy nyní zahrnuje dva miliony hektarů v 17 evropských zemích včetně České republiky. Program AgreenaCarbon finančně podporuje přechod zemědělců na regenerativní zemědělství a umožňuje jim aktivně se podílet na řešení klimatické krize tím, že budou uhlík z atmosféry ukládat do půdy.

Rozsah dvou milionů hektarů zemědělské půdy převedené na regenerativní zemědělské postupy odpovídá velikosti Slovinska nebo 2,8 milionu fotbalových hřišť. Platformu AgreenaCarbon využívá více než tisíc zemědělců, což dokazuje, že technologie může podpořit změnu zemědělských postupů a snahu zemědělců o zmírnění změny klimatu. “Sekvestrace uhlíku v zemědělství je podle IPCC jedním z nejlepších řešení pro rozšíření opatření v oblasti klimatu, ale pro zemědělce může znamenat vysoké počáteční náklady. Agreena využívá moderní vědecké poznatky a technologie k tomu, aby přeměnila úsilí o zemědělství šetrné ke klimatu na vysoce kvalitní kredity za odstraňování uhlíku, což zemědělcům přináší důležité dodatečné příjmy,“ uvedla Julie Koch Fahlerová, spoluzakladatelka a provozní ředitelka společnosti Agreena.

Škálovatelný dopad společnosti je podpořen jejím inovativním technologickým přístupem. V roce 2022 získala špičkovou technologii měření, vykazování a ověřování (MRV) pro postupy regenerativního zemědělství a k dalšímu rozvoji využívá dálkové snímání a AI. Propojením odběru půdních vzorků a terénních dat s pokročilými technikami strojového učení a počítačového vidění buduje inteligenci v oblasti půdního uhlíku ve velkém měřítku. “Přesná, rychlejší a transparentnější než manuální audity farem, zajišťují digitální řešení MRV, že programy uhlíkového zemědělství mohou být efektivně rozšířeny,“ řekla Fahlerová.

Kontrolu údajů provádí nezávislý orgán

Aby byla zajištěna integrita, provádí nezávislý validační a ověřovací orgán jako třetí strana, kontrolu údajů a inspekci v terénu, před vydáním kreditů k prodeji na dobrovolném trhu s uhlíkem. To potvrzuje, že skutečně došlo ke snížení emisí a odstranění emisí, což posiluje kvalitu uhlíkových kreditů a jejich roli jako životaschopného řešení na cestě k čisté nule.

SOCR - Alternativní potravinyMinisterstvo průmyslu a obchodu
Zájem o alternativní potraviny roste
Zájem o alternativní potraviny mezi českými spotřebiteli stabilně roste. Významnými faktory při rozhodování...
Mandelinka je významným škůdcem brambor
RNA interferencí proti mandelince bramborové
Americká agentura pro ochranu životního prostředí (EPA) registrovala biopesticidní přípravek obsahující...
Výběr z příspěvků