hlavička webu

Čas robotů přichází

Společnost AGRI-PRECISION s. r. o. je firma specializovaná na precizní zemědělství, především monitorovací systémy, zemědělské navigace a automatické řízení zemědělských strojů. Nabízí ucelenou paletu produktů, které zemědělcům pomohou zefektivnit a zpřehlednit zemědělskou prvovýrobu.

K hlavnímu sortimentu firmy patří navigace a autopiloty pro jakoukoliv zemědělskou techniku, napříč značkami a bez ohledu na stáří stroje. Stroje vybavené technikou od AGRI-PRECISION dokážou pracovat na poli s přesností až 2 cm. S tím souvisí i vybavování agregované techniky speciálními autopiloty pro přesné navádění, například plečky, sázeče nebo i konstrukčně složitých strojů.

Další činností firmy je prodej a vybavování strojů systémy pro řízení aplikace hnojiv, chemických postřiků a osiv. I v tomto případě dokážou specialisté ze společnosti AGRI-PRECISION vybavit starší stroj tak, aby uměl precizně a variabilně aplikovat příslušnou látku či osivo.

Novinkou v sortimentu firmy byl na nedávné výstavě Naše pole v Nabočanech představený polní robot Naio ORIO pro přesně setí a plečkování různých záhonů. Uplatnění najde v zelinářství, školkařství nebo při setí a ošetřování různých pokusných parcel. Stroj se pohybuje autonomně, s přesností 2 cm, kamerový systém navádí pracovní nářadí s přesností až 1 cm. Robot je plně elektrický, vybavený bateriemi a elektromotorem v každém kole. Na jedno nabití vydrží při plečkování pracovat přibližně 10 hodin.

Naio ORIO francouzského výrobce je komerční stroj připravený pro prodej a plné využití v praxi. Firma Naio vyrábí celkem tři typy robotů, od nejmenšího Naio OZ pro malé zelinářské provozy a speciální plantáže, přes viniční speciál Naio TED až po výše zmíněný polní Naio ORIO. Zdá se, že technologie pro dostatečnou přesnost, samostatnost a bezpečnost jsou již na takové úrovni, že lze nasadit autonomní roboty do reálné praxe.

K hlavnímu sortimentu firmy patří navigace a autopiloty pro jakoukoliv zemědělskou techniku
Novinkou v sortimentu firmy byl na nedávné výstavě Naše pole v Nabočanech představený polní robot Naio ORIO pro přesně setí a plečkování různých záhonů
Firma Naio vyrábí celkem tři typy robotů, nejmenším je Naio OZ pro malé zelinářské provozy a speciální plantáže
IMG_9924
Zonální hospodaření a sběr dat
Precizní zemědělství je systém, který zpřesňováním agrotechnických zásahů zvyšuje produktivitu pěstování...
zahranici F4
Jehněčí se zeměpisným označením
Aragonie, jedno ze sedmnácti španělských autonomních společenství, je proslulá pastevectvím. Díky exkurzi...
Výběr z příspěvků