hlavička webu

Kamerový systém plečky nově s ovládáním ISOBUS

Zemědělci, kteří by chtěli využívat svou plečku firmy Lemken s ovládáním pomocí kamery a s řízením zdvihu jednotek s aktivní funkcí Section Control, byli doposud odkázáni na nutnost využívání dvou ovládacích terminálů v kabině traktoru. Jedním z nich byl ISOBUS terminál pro sekční kontrolu a druhý terminál pro zobrazení obrazu kamery a pro nastavení plečky.

Nyní firma Lemken představuje novinku: se softwarem „iQblue Weeder“ je poprvé možné zaintegrovat kompletní ovládání plečky včetně obrazů kamerového systému a ovládání systému Section Control do systému ISOBUS. Potom je možné všechny potřebné informace zobrazovat na obrazovce komfortního ovládacího terminálu ISOBUS CCI 800 anebo 1200. Jedná se tak o cenově nenáročné, ale zároveň komfortní a přehledné řešení pro uživatele.

Ovládání joystickem

Systém ISOBUS zjišťuje polohu nářadí a pojezdovou rychlost soupravy. Ovládání je možné také prostřednictvím přídavného ISOBUS joysticku, který je možné jako externí výbavu na přání připojit k ISOBUS terminálům CCI 800 či 1200. Anebo je možné k ovládání funkcí plečky Lemken využívat i joystick traktoru včetně možnosti naprogramování často využívaných funkcí na funkční tlačítka. Systém má navíc předpřípravu pro využívání vysoce rychlého systému ISOBUS.

Automatický update

Firma Lemken celý systém vyvinula tak, aby byl možný automatický update stroje tzv. „over-the-Air“, což představuje další profit pro zemědělce. Software stroje je tak vždy v aktuální podobě. Pro údržbu, ale i pro odstranění případných chyb se může pracovník servisu napojit na software plečky Lemken na dálku a může provést optimalizaci nastavení. Nová nastavení jsou následně bezprostředně viditelná. Uživatel plečky si může případně provést ještě vlastní donastavení. Struktura menu odpovídá standardu, běžnému u techniky značky Lemken, a dovoluje uživatelům intuitivní ovládání.

Ovládání pomocí kamery a řízení zdvihu jednotek s aktivní funkcí Section Control zvyšuje preciznost práce pleček firmy Lemken
IMG_2475
Role cirkulárních či oběhových krmiv
Proč likvidovat kvalitní potraviny, když je mohou využít hospodářská zvířata? Tuto otázku si pokládaly...
KONOpi
Konopí – mnohé využití a vždy udržitelně
Výzkumný ústav živočišné výroby, v. v. i. Praha Uhříněves, Vědecký výbor výživy zvířat Ministerstvo...
Výběr z příspěvků