hlavička webu

Výrobce motorů si posílil kompetence v oblasti elektropohonů

Výrobce motorů Deutz intenzivně prosazuje svou strategii elektrifikace. Akvizice specialisty na baterie Futavis posílila interní kompetence v oblasti baterií jako klíčové technologie, což zase posílilo systémovou kompetenci v segmentu elektrických pohonů.

Deutz také investoval do založení týmu specializovaných inženýrů v Kolíně nad Rýnem. V koordinaci se specialisty z dceřiných společností je tento tým zodpovědný za vývoj a industrializaci elektrifikovaných pohonných jednotek a lithium-iontových baterií v rámci strategie E-DEUTZ. V rámci skupiny Deutz/Futavis/Torqeedo již byly vyvinuty a vyrobeny vysokonapěťové akumulátory.

V rámci strategie E-Deutz je Deutz nejen plně elektrický, ale spoléhá také na hybridní pohony. Modulární systém E-Deutz nabízí čtyři základní pohonné systémy – plně elektrický a hybridní s napětím 360 V nebo 48 V.

Deutz považuje hybridní pohony za správnou odpověď na požadavky ohledně downsizingu, protože si zachovávají shodný výkon ve srovnání s dieselovým ekvivalentem. Příklad dvou teleskopických manipulátorů Manitou, z nichž každý je vybaven prototypem Deutz, ukazuje, co hybrid dokáže. Vznětový čtyřválec Deutz TCD 2.2 s výkonem 55 kW spolupracující s elektromotorem o výkonu 20 kW není v žádném případě horší než „velký“ vznětový motor Deutz TCD 3.6 o výkonu 75 kW.

Kompaktní pohonné řešení v podobě kitu s bateriemi, elektronickým řízením i elektromotory prezentoval Deutz na svém stánku na mezinárodní výstavě EIMA 2022 v Bologni.

Modulární systém E-Deutz nabízí čtyři základní pohonné systémy – plně elektrický a hybridní s napětím 360 V nebo 48 V.
3
Kamerou řízené automatické pletí
Pěstování zeleniny patří mezi nejnáročnější činnosti zemědělské výroby. Vyžaduje nasazení mnoha pracovní...
1704400300242
Budou jablka sbírat drony?
Buď někomu uletěly včely, anebo vzlétl roj dronů. Napadlo mě, když jsem zaslechla drnčivý zvuk v jedné...
Výběr z příspěvků